Nationale voorleesdagen voor peuters en kleuters

Meer nieuws

19 januari 2021

Voorlezen maakt je leuker! Voorlezen aan jonge kinderen is belangrijk. Of je nu voor het slapen gaan een mooi verhaal voorleest of overdag samen een prentenboek bekijkt, er worden herinneringen voor het leven gemaakt. Voorlezen prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel, vergroot de woordenschat en bezorgt veel plezier. Voorlezen maakt van kleintjes grote lezers!

Van woensdag 20 januari t/m zaterdag 30 januari zijn de Nationale Voorleesdagen. Het prentenboek van 2021 is ‘Coco kan het!’ van Loes Riphagen.

Coco kan het! is een prachtverhaal over moed verzamelen en meer kunnen dan je denkt.
Het is tijd voor de kleine Coco om haar vleugeltjes uit te slaan. Alle andere babyvogeltjes zijn al uitgevlogen. Maar voor Coco is dat zo makkelijk nog niet. Wat nou als ze heel hard valt? Maar als ze de sprong waagt, zou ze ook nieuwe vriendjes kunnen maken. Gelukkig heeft Coco een wijze moeder die haar precies het zetje geeft dat ze nodig heeft.

H.K.H. Prinses Laurentien leest dit jaar speciaal voor de start van De Nationale Voorleesdagen voor uit het boek “Coco kan het”. Dat is op televisie te zien in het programma ‘Zin in Zappelin’ met een Voorleesontbijt!
De aflevering ‘Voorlezen’ is woensdag 20 januari 2021 om 07.05 uur te zien bij NPO Zappelin op NPO 3. De herhaling is om 12.00 uur.

Nog meer Coco? Vanaf 20 januari staat er meer informatie over de Nationale Voorleesdagen op de website van DOK.
Er zijn bij DOK natuurlijk nog veel meer prachtige prentenboeken te leen. Zie hieronder de top 10 van 2021!
https://www.nationalevoorleesdagen.nl/prentenboektoptien/

Prentenboeken reserveren kan nu bij de afhaalbieb van DOK. Zie: https://www.dok.info/nieuws/afhaalbieb-december-januari.html